Zout en offerprijsstijging toegeschreven aan Sony

Ontwikkelaar Devoured Studios bevond zich dit weekend in een soort moeras toen mede-eigenaar Shane Lynch Zout en offer prijsstijging op Sony. Ongeveer een week geleden klaagden Reddit-gebruikers uit verschillende delen van de wereld dat de prijs van de game aanzienlijk was gestegen in hun respectieve regio’s voorafgaand aan de lancering. Anderen meldden dat de prijs voor hen daalde. Toen verwarde fans Ska Studios en mede-ontwikkelaar Devoured Studios ondervroegen over deze veranderingen, zei Lynch dat de console-exclusiviteitsovereenkomst met Sony een prijspariteitsclausule bevat en dat de platformhouder de ontwikkelaar dwong de prijzen op pc-winkelpuien aan te passen. In een verklaring aan TechRaptor, die voor het eerst over de kwestie berichtte, komen de bedrijven nu terug op deze bewering.

Wat is er aan de hand met de prijs van Salt and Sacrifice?

“Sommige prijzen op EGS [Epic Games Store] waren oorspronkelijk veel lager dan Sony, en we zijn verplicht om de prijzen op alle platforms te matchen,” vertelde Lynch aan een fan. “Ik heb eigenlijk geen controle over de prijzen van afzonderlijke landen voor Sony, dus een deel ervan moest omhoog of omlaag.” Hij herhaalde dit in reactie op meerdere fans, waarvan screenshots op grote schaal online werden gedeeld, waardoor mensen Sony bekritiseerden.

Toen ze de terugslag zagen, stuurden de studio’s een verklaring aan TechRaptor benadrukkend dat de prijswijzigingen plaatsvonden vóór de lancering en niet in opdracht van een platformhouder waren. Ze verontschuldigden zich vervolgens voor de verwarring en herinnerden de fans eraan dat ze een team van twee personen zijn.

Het lijkt erop dat de verklaring van Lynch niet onjuist was, maar de woede die op Sony was gericht, dwong de ontwikkelaars om terug te keren. Er bestaan ​​prijspariteitsclausules en het is logisch dat deze deel uitmaken van een console-exclusiviteitsovereenkomst. Het gebrek aan controle van het grote publiek over hun humeur heeft er echter toe geleid dat iemand bij Sony op de deur van de ontwikkelaar klopte om de situatie op te lossen.

Ander nieuws: het geruchten Silent Hill-project van het Bloober Team is naar verluidt een PlayStation-exclusieve Silent Hill 2-remake, en Sony heeft een handig woordenboek met gaming-jargon samengesteld, want waarom niet.

creditSource link

Pspweb.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart