Testliner vs. kraftliner: welke kartonsoort is geschikt voor je kartonnen verzenddozen?

Wanneer je regelmatig pakketten verstuurd, maak je waarschijnlijk veel gebruik van kartonnen verzenddozen. Maar wist je dat er verschillende soorten karton zijn, die worden gebruikt bij de productie van deze dozen? Twee veel voorkomende soorten karton die worden gebruikt zijn kraftliner en testliner. In deze blog lees je een overzicht van de kenmerken van elk type karton en ontdek je welke geschikt is voor je verzend behoeften! 

Kraftliner: Sterk en duurzaam

Kraftliner is een hoogwaardige en stevige kartonsoort die veel wordt gebruikt voor de productie van kartonnen verzenddozen. Het is gemaakt van nieuwe houtpulp en aangevuld met een percentage gerecycled materiaal. Hierdoor zijn de papiervezels langer en steviger. Deze papiervezels liggen dicht bij elkaar waardoor het karton waterafstotend is en amper vocht door laat. 

Het belangrijkste kenmerk van kraftliner is de sterkte en bestendigheid tegen scheuren en slijtage. Dit maakt het ideaal voor het verpakken van zware of kwetsbare producten die extra bescherming nodig hebben tijdens het transport. De gladde afwerking van kraftliner zorgt ook voor een uitstekende bedrukbaarheid, waardoor het ideaal is voor het bedrukken van logo’s, merknamen en andere ontwerpen. 

Testliner: flexibel en kosten efficiënt 

Testliner is een kartonsoort dat vaak wordt gebruikt als deklaag voor golfkarton en wordt gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Hierdoor zijn de papiervezels korter en minder stevig. Karton gemaakt van testliner heeft een wat ruwere textuur vergeleken met kraftliner, echter is het nog steeds een flexibele en kostenefficiënte optie voor kartonnen verzenddozen. Het biedt voldoende bescherming voor lichtere producten en is een budgetvriendelijke keuze voor bedrijven die regelmatig grote aantallen dozen nodig hebben. 

Welke is geschikt voor je kartonnen verzenddozen?

De keuze tussen kraftliner en testliner hangt af van je specifieke behoeften. Als je stevige verpakkingen zoekt voor zware of kwetsbare producten, dan is kraftliner een goede keuze. Als je op zoek bent naar een goedkope oplossing voor lichtere producten, dan is testliner een goede keuze. 

Het is daarnaast belangrijk om te werken met een betrouwbare leverancier die het juiste soort karton kan bieden en past bij je specifieke verpakking behoeften. Bij Rotim verpakkingen kun je verschillende kartonnen verzenddozen bestellen. Ze bieden in het assortiment kartonnen verzenddozen aan die gemaakt zijn van testliner of kraftliner karton, waarbij je de keuze hebt uit enkelgolf en dubbelgolf kartonnen dozen.

Pspweb.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart